Üzleti tippek

Milliókkal olcsóbban juthatnának lakáshoz a magyarok! Magyarországon is egyre elterjedtebb a csomagban vásárolt társasházi ingatlanok továbbértékesítése. Ennek köszönhetően hatalmas árelőnnyel juthatnak otthonhoz a szemfülesek.


Bővebben...
2014. június
 

A pénzügyi lízingszerződés nem tekinthető hitelszerződésnek, így továbbra sem lesz lehetséges a törlesztéshez adómentes támogatást nyújtani. Legalábbis még a jelenlegi törvénymódosító javaslat szerint sem.


Bővebben...
2014. június
 

Nyári munka, diákmunka, szakmai gyakorlat: kié a felelősség? Becslések szerint évente Magyarországon 130 ezer diák vállal tanulmányai mellett munkát. A nyári szezonban különösen nagy hangsúlyt kap a tanulók foglalkoztatása, ilyenkor az egyetemisták mellett sok helyen alkalmaznak középiskolásokat is. A diákok foglalkoztatása számos előnnyel jár mindkét fél számára, de mi történik, ha a tanuló hibázik, kit terhel a felelősség.


Bővebben...
2014. június
 

Tízből kilenc középvállalkozás tervez beruházást! Megugrott a hazai vállalkozások beruházási kedve, jelenleg a cégvezetők közel kétharmada tervez valamilyen fejlesztést. A középvállalkozások esetében még ennél is jobb a helyzet, mivel közel tízből kilenc vállalkozás gondolkodik beruházásban. A célokat tekintve továbbra is az informatikai fejlesztések a legnépszerűbbek a kkv-k körében, de nőtt a gépjárműpark korszerűsítésével kacérkodó vállalkozások aránya is. A szektorok közül a kereskedelmi ágazatban megnőtt, míg a mezőgazdasági cégeknél inkább lecsökkent a beruházásban gondolkodó cégek aránya – derül ki a K&H kkv bizalmi index felmérés legutóbbi adataiból.


Bővebben...
2014. június
 

A feketegazdaságot segíti az új cégtörvény? Szakemberek véleménye szerint a feketegazdaságot segíti a törzstőke befizetés 2014. március 15-e utáni szabályozása. Számos ügyvéd és számviteli szakember véleménye, hogy a 2014. március 15-től hatályos Ptk. Kft alapítás törzstőke befizetéssel kapcsolatos rendelkezése túl liberális, sőt kifejezetten fekete-szürke gazdaságélénkítő hatású - nyilatkozta Ardai Attila a Céghmester vezérigazgatója.


Bővebben...
2014. június
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>